Eu beau zilnic o apa pura. De ce?
Apa este cel mai important constituent al organismului uman, o cantitate de pana la patru cincimi din greutatea corpului nostru fiind constituita din apa. Aceasta importanta este pusa in evidenta si de faptul ca un om nu poate supravietui mai mult de cateva zile fara apa, pe cand fara hrana se poate trai mai mult. Apa este solventul principal pentru produsii de digestie, fiind esentiala pentru eliminarea reziduurilor si toxinelor din organism.
Astăzi, poluarea apei a ajuns la un grad îngrijorător de mare datorita cresterii concentratiei de azotaţi, insecticide și ierbicide, poluanţi industriali, compuși organici halogenaţi nevolatili (TOXIN): clor, diclorbenzen, clorfenoli, clortolueni; cu compuși organici halogenaţi volatile.
Efectele patogene ale poluării apei sunt frecvenţa mai mare a cancerului de colon la consumul de apă colorată (de la reţea); frecvenţa mare a bolilor parazitate cu transmitere digestivă; boli epidemice cu transmitere hidrică; intoxicaţii frecvente cu nitraţi (intoxicaţiile acute la copii sunt uneori mortale).
Daca beau zilnic apa pura, ce se intampla cu mine?
Este bine cunoscut rolul apei în întreținerea funcțiilor creierului. Explicația este cât se poate de simplă: 73% din țesutul cerebral conține apă. Pentru creier, o apă pură este asemenea unui mesager onest, care nu denaturează mesajul. Așa se face că dacă vom bea o apă curată, neurotransmițătorii (acele substanțe descărcate la nivelul sinapselor neuronale, cu rol în declanșarea impulsurilor din care se nasc acțiunile noastre) se vor transmite mai eficient.
Prin urmare vom gândi mai bine și mai repede, vom avea o memorie mai bună, vom avea o stare psihică mai bună etc.
Stiati ca un consum adecvat de apă curată înseamnă, în primul rând, un real câștig pentru sanatatea organele noastre. Se asigură detoxifierea organismului dar si o imbunatatire a sistemului imunitar. Aceasta se face prin reducerea cantității de reziduuri și de toxine din organism – rugină, nitrați, nitriți, calcar, metale grele, bacterii, virusuri – ceea ce duce la o scadere a efortului depus de organele excretoare (rinichi, ficat) și o mai bună funcționare a sistemului de apărare a organismului.
3.Apa purificata combate alergiile și astmul
Alergiile respiratorii și astmul sunt două probleme de sănătate care sunt influențate de calitatea și de cantitatea apei pe care o bem. Pe de o parte, concentrațiile mari de clor sau de fluor din apa provenită din rețelele de alimentare publică stimulează și întrețin reacțiile alergice. Iar, pe de altă parte, deshidratarea, în sine, amplifică manifestările alergice sau astmatice.
De aceea, persoanele care suferă din cauza acestor probleme ar trebui să se gândească și la o abordare din acest punct de vedere a bolii.
Daca esti sportiv, cu siguranta stii acel sentiment al ,,pomparii,, musculare, cand, practic, muschiul creste si devine tare. De fapt glicogenul este eliberat si dus la muschi unde este automat transformat in energie.
Acest proces determina producerea acidului lactic si al acidului piruvic, ambele responsabile de marirea celulei musculare. In consecinta, apa din sange intra in muschi, ducand la cresterea muschiului.
Daca am apa pura în gospodărie ma poate ajuta?
Stiati ca apa îmbuteliată:
Stiati ca apa de la robinet nu este sigură
Apa de la robinet este intens igienizată prin metoda clorurarii pentru a elimina microrganismele si a nu crea probleme majore de sănătate consumatorilor. Totuși, prin igienizarea apei de la robinet se păstrează reziduuri de clor și de fluor care o fac periculoasă pentru consumul de zi cu zi.
Clorul creşte riscul apariţiei cancerului la vezică, sâni, al astmului şi îmbătrâneşte prematur epiderma. Apa de la robinet conţine cantităţi însemnate de crom hexavalent, o substanţă periculoasă, care poate duce la apariţia cancerului pulmonar.
Dacă vă gândiți că fierberea apei poate fi o soluție mai bună decât purificarea apei prin filtrare, aflați că fierberea nu distruge decât eventualele microorganisme prezente în apă. Iar reziduurile de rugină și ceilalți compuși nocivi vor rămâne – și încă într-o concentrație și mai mare – pentru pentru că o parte din apă se va evapora.
În plus, pentru că rețeaua de canalizare din România este, în majoritatea cazurilor, veche și prost întreținută, între apa care pleacă din stațiile de epurare și cea care ajunge în paharele noastre după ce deschidem robinetul există diferențe semnificative de calitate. Diferența de gust pe care o puteți simți când beți dintr-o apă purificată și, apoi, din apa de la robinet este dată de reziduurile de clor, fluor, rugină, calcar și alți compuși nocivi din apa provenită din rețeaua publică de alimentare cu apă.
lite-center.ro folosește fișiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe site-ul nostru.
Înainte de a continua navigarea pe site-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege termenii de utilizare și politicile noastre.